Corgi | www.zooplus.hu

Szereted a kutyákat? Ha igen, akkor Corgit akarsz! Ezek az imádnivaló kutyák tökéletes házi kedvencek mindenkinek, aki szőrös barátra vágyik, akit bárhová magával vihet. A corgik barátságos, játékos és szerető állatok, amelyektől azonnal beleszeretsz.

Corgi

A Corgi www.zooplus.hu jellemzői, amelyekre vágysz

  • A corgik rövid lábú, hosszú testű kutyák, amelyek kétféle típusban kaphatók: Pembroke Welsh Corgis és Cardigan Welsh Corgis. A pembroke a két fajta közül a legnépszerűbb. Kisebbre tenyésztették őket, mint a kardigán unokatestvéreik, rövidebb lábakkal és hosszabb testtel. A corgikat közepes méretű kutyának tekintik, és általában 25 és 30 font közötti súlyúak.
  • Az egyik legjobb dolog a Corgis-ban a személyiségük! Az egyik legbarátságosabb kutyafajta a környéken, és szeretnek játszani a gazdáikkal. Remek családi házi kedvencek is, mert nagyon szeretik és jóban vannak a gyerekekkel.
  • A corgiknak hosszú története van az Egyesült Királyságban, és eredetileg terelőkutyának tenyésztették őket. Bár ma már nem használják erre a célra (a legtöbb farmnak már nincs szüksége juhászkutyára), a corgik továbbra is megőrzik az ösztöneiket, hogy tereljék az embereket! Ha azt szeretné, hogy kutyája mindenkit együtt tartson séta vagy ügyintézés közben, akkor egy Corgi lehet a tökéletes választás az Ön számára.
  • A corgik haja rövid, általában vörös vagy fekete színű, lábukon és arcukon fehér jegyekkel. Néhány corginak hosszabb a szőrzete, mint másoknak; ez attól függ, hogy milyen típusú corgiról van szó (a Pembroke Welsh Corgis általában hosszabb szőrű, mint a Cardigan Welsh Corgis).
  • A corgik nagyon sokat hullanak, és ha nem ápolod őket rendszeresen, mindenhová eljuthat az otthonodban. Rendszeres testmozgásra is szükségük van, mert nagyon energikusak, de ez nem jelenthet túl nagy problémát a legtöbb ember számára, mivel a legtöbb corgi szeret kint futni! Ha olyan kutyát keres, amely aktívan és szórakoztatja családját, akkor ez a fajta tökéletes lehet az Ön számára.
  • A Pembroke Welsh Corgi ára 800 dollártól több mint 1000 dollárig terjedhet, a tenyésztőtől és a lakóhelyétől függően. Ha pénzt szeretne megtakarítani új kiskutyáján, fontolja meg, hogy örökbe fogadjon egy corgit egy állatmenhelyről! Ezeknek az imádnivaló kutyáknak, mint bármely más kutyafajtának, szerető otthonra van szükségük.
  • A corgik az 1500-as évek óta léteznek, amikor is flamand kereskedők hozták be őket Európába, akik Walesen keresztül utaztak. Végül a walesi szarvasmarha kutyákkal tenyésztették őket, hogy létrehozzák a ma ismert Pembroke Welsh Corgit.

Corgiról

A corgik nagyon intelligensek és gyorsan megtanulnak trükköket. Jól követik a parancsokat is. A corgik szeretik a gyerekeket, és remekül kijönnek velük! A corgiknak erős az ösztönük a juhok vagy szarvasmarhák terelésére, ezért hajlamosak az emberek sarkába harapni, ha izgatottak. Ez bosszantó lehet, ha nem akarod, de nem árt senkinek (általában)

A Corgi keresed?, hivatalos webhelye a www.zooplus.hu. Ha többet szeretne megtudni a Corgi, olvassa el az alábbi útmutatót.

Pembroke Welsh Corgi kutya fajtaleírás – zooplus

https://www.zooplus.hu/magazin/kutya-magazin/kutyafajtak/pembroke-welsh-corgi
Ez a Britanniából származó kicsi és öntudatos Pembroke Welsh Corgi kutya nemcsak a kutyabarátok szívébe lopta be magát, hanem még a Buckingham palotába is.

Welsh corgi – Wikipédia

https://hu.wikipedia.org/wiki/Welsh_corgi
A welsh corgi két, Wales-ből származó kutyafajta összefoglaló neve: a Pembroke welsh corgié és a Cardigan welsh corgié. Mindkettő barátságos, könnyen …

Pembroke Welsh Corgi Dog Breed Information – American …

https://www.akc.org/dog-breeds/pembroke-welsh-corgi/
2021. okt. 22. — Among the most agreeable of all small housedogs, the Pembroke Welsh Corgi is a strong, athletic, and lively little herder who is …

A nagy teherbírású kisdömper – a corgi

https://www.kutyakajas.hu/corgi
A nagy teherbírású kisdömper – a corgi – A kutyatáp webáruház kényelmes és … A hétköznapi nyelv szerinti corgi kutya igazából két kutyafajtát takar.

MINDEN, amit a corgikról tudni szeretnél | Born to Be

https://www.borntobe.hu/hu/corgi/corgi-wiki/minden-amit-corgikrol-tudni-szeretnel
Ettől corgi a corgi. Általános tudnivalók: A Pembroke welsh corgi egy aktív, rendkívül intelligens és barátságos kutya fajta, aki egyértelműen kitűnő társ.

Corgi Pembroke Hungary – Home | Facebook

https://www.facebook.com/CorgiMagyarorszag/
Corgi Pembroke Hungary, Budapesta. 8995 likes · 200 talking about this. Egy kis Erdelyi Corgi Pembroke kennel vagyunk. Kutyaink sajat tulajdonban levo,…

Pembroke welsh corgi kutya – Kutyafajtak.hu

https://kutyafajtak.hu/pembroke-welsh-corgi-kutya
A Welsh Corgi Pembroke kutyafajta leírásának létrehozásában az Arany-Ligeti Nemes Welsh Corgi Pembroke Kennel vezetője, Zoller Szilvia tenyésztő segítette …

Welsh corgi pembroke fajtaleírás: tündérek és királynők kutyája

https://www.azenkutyam.hu/fajtaleiras/welsh-corgi-pemborke-fajtaleiras/
2021. jún. 28. — A pembroke welsh corgi nemcsak az angol királynőről, de tündérekkel kapcsolatos legendáiról és megnyerő természetéről is híres.

Pembroke welsh corgi – Kutyafajták – Fressnapf

Pembroke welsh corgi


A corgi nem csak kinézetben, hanem viselkedésben is hasonlít a rókákra, ugyanis bátor, erős és ravasz kutyus. Kis-közepes testű jószág, rövid lábai …

A Pembroke welsh corgi kutya eredete, nevelése, tartása és …

A Pembroke welsh corgi kutya eredete, nevelése, tartása és jelleme


Nem beteges, jól érzi magát kint és bent egyaránt, ráadásul II. Erzsébet angol királynő is ilyeneket tenyésztet. Hát kell ennél több?! A welsh corgi jelleme, …

Corgi Power Fajtamentő Egyesület

Corgi Power Fajtamentő Egyesület


Célunk a Corgi kutyafajták mentése, a fajták megóvása. Pembroke Welsh Corgi és Cardigan Welsh Corgi.

A legkülönlegesebb és legaranyosabb corgi keverékek

A legkülönlegesebb és legaranyosabb corgi keverékek


A welsh corgi két, Wales-ből származó kutyafajta összefoglaló neve: a Pembroke welsh corgié és a Cardigan welsh corgié. Mindkettő barátságos, könnyen …

Pembroke Welsh Corgi Dog Breed Information, Pictures

Pembroke Welsh Corgi


Originally bred to herd cattle, sheep, and horses, the Pembroke Welsh Corgi is an active and intelligent dog breed. Easy to train and eager to learn, …

Szólj hozzá!